Defrize

Modül Bilgi sayfası 10
Defrize
Burada Gördüğünüz İlk Sayfadan Örnektir
ALAN : Berberlik
MESLEK/DAL : Alan Ortak
DERS : Saça Kalıcı Şekil Verme Teknikleri
MODÜL : Defrize
SÜRE : 40/32
GENEL AMAÇ : Öğrenci bu modül ile aça defrize işlemini uygulayabilecektir.
AMAÇLAR : Öğrenci gerekli ortamı sağladığında.
1. Saçın yapısına ve durumuna uygun araç-gereci seçebilecektir.
2. Saçın yapısına ve durumuna uygun kozmetik ürünleri seçebilecektir.
3. Saçın yapısına ve durumuna uygun yöntem ve tekniği seçebilecektir.
4. Yöntem ve tekniğe uygun kozmetik ürünleri bilinçli kullanarak defrize işlemini uygulaya bilecektir.
 İÇERİK
A. Defrize işleminde kullanılan araç-gereçleri hazırlama
1. Defrize işleminin tanımı
Perma işleminin tam tersidir. Saçın özel defrize losyonu ile ıslatılması inçe ve kalın dişli bir tarakla sürekli taranması şeklinde, dalgalı saça kalıcı düzlük vermek amacıyla yapılan bir işlemdir. İki türlü düzleştirme tekniği vardır.
Kalıcı Düzleştirme ve Geçici Düzleştirme
Kalıcı düzleştirme, iki şekilde yapılır, Eski yöntemle yapılan teknik(un, alcı, perma losyonu ile karıştırılarak yapılan bir işlemdir. Yeni ve geliştirilmiş teknik ise günümüzde (glat, jell ve defrize edici düzleştiricilerle yapılan tekniktir).Doğru olanı (glat, jell ve düzleştirici sıvılarla) yapılanıdır. Geçici düzleştirme tekniği ise (maşa veya fön fırça yardımı ile saçı geçici olarak düzleştirilen tekniktir. Bu işlemlerin arasındaki fark birincisi kalıcı düzleştirme işlemi yapmak. İkincisi ise geçici düzleştirme işlemi yapmaktır. Bu tanımlama sizlerin kafasını karıştırmasın çünkü perma işleminde de 2 çeşit teknik vardır. Kalıcı dalga (perma losyonu ile ıslatılarak bigudilerle sarılarak yapılan işlem tekniğidir).Geçici dalga ise (mizanpli bigudisi, maşa, fön ve fırça) ile sarılarak verilen geçici işlem tekniklerdir. Bu işlemlerin arasındaki fark birincisi kalıcı dalga vermek ikincisi ise geçici dalga vermek şeklidir.
 2. Defrize işleminin amacı
Kıvırcık olan saça kalıcı düzlük verilerek uzun süre kullanılması işlemidir. Defrize işleminde kalıcı düzlük vermek amacıyla saça uygulanan (glat,jell ve düzleştirici sıvılardır.Dipten çıkan saçların eski şeklini almasıdır.
 3. Defrize işleminde kullanılan araç-gereçlerin özellikleri
a. Tarak
Defrize işleminde kullanılan tarak saç kesiminde kullandığımız tarağın aynisidir. Tarağın bir tarafında sık dışlı obur tarafında seyrek dişleri olan bir tarak çaşıtıdır. Defrizelerde daima sık dişli veya seyrek dişli taraklar kullanılır. Sebebi jell saç üzerine sürüldükten sonra saçı yukarıdan aşağıya doğru devamlı taranması ve saç sarma işleminde üçü sivri plastik türündeki taraklardır. 
 b. Penuvar
Kuaförlükte saç üzeride yapılan her türlü uygulamada müşterinin giysilerini yapılan işlemin olumsuzluklardan korumak amacıyla kullanılan önlüktür. Uygulamanın türüne göre Penuvar çeşitleri farklılık gösterir. Penuvar, önlük müşterimizin üzerine veya omuzlarını çevreleyen kesilen saçların veya yapılan kimyasal işlemin dökülmemesi için kullanılan satenden vb gibi kumaştan yapılan ve ayrıca bir tek kullanımlık olarak hazırlanmış bir pelerin önlük biçimidir. Kısacası saç üzerinde yapılan her tür uygulamada, müşterinin giysilerini korumak amacıyla kullanılan önlüktür.
 4. Defrize işleminde araç gereçlerin kullanımında dikkat edilecek kurallar
a. İşlem öncesi
1.       Müşterinizle bu düzleştirme işlemine başlamadan önce birlikte bir karara varmalısınız.
2.       Müşterinizin hangi düzlükte saçını yaptırmak istediğine karar veriniz.
3.       Günümüzde kullanılan düzleştirici losyon ve kremler saçlarda farklılıklar yaratmaktadır.
4.       Saçlar istenirse çok fazla kıvırcığını açmadan da geniş bukleli dalgalar yapabilirsiniz.
5.       Özel olarak yaptırılan kalın perma bigudisiyle sararak geniş dalgalar elde edilebilir
6.       Öncelikle müşterinizin saç ve saçlı deri durumunu kontrol ediniz ve kullanacağınız düzleştiriciyi seçiniz. Saç yıkanmış temiz kremsiz ve kurutulmuş olarak işlem yapmalıdır.
7.       Düzleştirici defrize (glat, jell ve sıvılar)temiz ve nemli saçlara yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder