Saç Bakımı

Modül Bilgi Sayfası - 2 Kitabın Her sayfası Resimlerle Gösterilmektedir
Burada Gördüğünüz Saç Bakımı Sayfasının İlkYaprağından Alıntıdır Tamamını Görebilmeniz İçin Satın Almalısınızdır.
Saç Bakımı 
ALAN: Berberlik
MESLEK/DAL:Ortak Modül
DERS: Saç Bakımı
MODÜL: Saç Bakımı
SÜRE:40/32
GENEL AMAÇ: Öğrenci bu modül ile saçı kozmetik ürünleri kullanarak saç ve saçlı deri bakımı yapabilecektir
AMAÇLAR; Öğrenci gerekli ortamı sağladığında:
1.      Saç ve Salı deri bakımında amaca uygun araç-gereç ve cihazları seçebilecektir.
2.      Saç ve saçlı deri bakımında amaca uygun kozmetik ürünleri seçebilecektir.
3.      Yöntem ve tekniğe uygun saç ve Saçlı deri bakımını yapabilecektir.
 İÇERİK    
A.Saç ve Saçlı Deri Bakımında Kullanılacak araç-gereçleri hazırlamak
1.Saç ve saçlı deri bakımı işleminin tanımı
Saçlar, saç folikülü denen, dermiş tabakası ile subkutan dokuda bulunan keseciklerden büyür. ve folüküllerin dibinde büyümeyi sağlayan canlı epitel hücrelerinden meydana gelir. Saçlar büyüdükçe canlılıklarını kaybederler ve boynuzlaşmış ölü hücreler haline gelirler. Saçın rengini kökteki korteks hücreleri arasında yer alan pigmentler verir. Yağ folikülünden çıkan yağın kıl köküne dökülmesi ile saçlar yumuşak olurlar. Saçların sağlıklı görünümü beslenme ile ilgilidir ve saçlar kendi kökleri ile beslenirler. Taramak, fırçalamak ve parmak uçları ile masaj yapmak kan basıncını hızlandırır ve dolayısıyla saçlar daha iyi beslenmesine neden olur. Saçları kesmek saçların gürleşmesine yardım etmez, ancak saç uçlarındaki çatallanmaları ve kırıkları yok eder. Saçların kaç günde yıkanacağı yağlı ve kuru oluşuna, çevre şartlarına ve kişinin yaptığı iş faaliyetlerine bağlıdır. Hormonal değişimler, psikolojik ve fizyolojik stres, yaş, enfeksiyonlar ve bazı hastalıklar saçın özelliklerini etkiler. Kepek, genelde yağlı saçlarda kurumuş tabakalar halinde görülür. Kirli ve yağlı ölü epitel hücreleridir. Bazen içinde bakteri de bulunabilir. İyi bir saç bakımı ile önlenemezse hekime danışmak gerekir.  
Saç dökülmesi (Alopecia)kellik yaş, hormon ve irsiyet ile ilgilidir. Baştaki damarların uyarılması ve temiz tutulması tavsiye edilir.
 2.Saç ve saçlı deri bakımı işleminin amacı
Saç ve saçlı derinin bakımını yaparken saçları tehdit eden birçok dış etkenler varken, saçların ve saçlı derinin sağlığını güzelliğini korumak bizler için en kolay çözümlerden biridir. Kuaförler saç ve saçlı derinin bakımını yaparken bu işlemler için müşterisinden maddi ücret talep ederler hem de saça etkili bir bakım sağlar. Müşterimizin saç rengini değiştirip, yepyeni bir görünüme kavuşmak son derece bizler için eğlenceli ve paralı bir iş. Ancak, güneş, rüzgâr, klorlu su, kum ve deniz gibi dış etkenler saç renginin solması, saçların kırıklarla dolu olması bu işin pek de hoş olmayan tarafıdır. Tüm bu etkenlerin bir araya gelmesi, matlaşmış, kurumuş ve rengi solmuş saçlarla baş başa bırakarak biz kuaförlerde bu şekildeki saçların ve saçlı deri bakımını yaparak saçın daha güzel, parlak ve dolgun görünmesini sağlarız. Tüm saç türlerini yumuşatan saç ve saçlı deri bakım kremlerinin dış etkenler olarak (klor, güneş, rüzgâr, deniz suyu. Veya biz kuaförlerin kullandığı kimyasal işlemler.) yüzünden zarar gören saç ve Saçlı derinin yeniden yapılandırılmasını sağlarız. Saçların sağlıklı olmasındaki en büyük etken saç ve saçlı deri tipine uygun olan bakım ürünlerini kullanılmasıdır. Saç bakım kremleri saça parlaklığını, hacmini ve yumuşaklığını verir ve böylece kolay taranmasını ve şekil almasını sağlanır.
3.Saç ve saçlı deri bakımı işleminde kullanılan araç-gereçlerin özelliği
 a.Tarak ( Şekil 15 de Görülen) Şampuanlama ve kremleme esnasında kullanılan geniş saplı ve geniş dişlere sahip ayırıcı taraktır.
Saçları kremleme esnasında kullanılan ve saçı hırpalamayan ve kopartmayan bu taraklar saç ve saçlı deri bakımı sırasındada kullanılır ve ayrıca sık dişli taraklarda kullanılabilir, daima saçları kremledikten sonra dipinten uca doğru tarayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder